Profiterol Tam Ölçülü

Profiterol Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağ yada margarin
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta

Ara kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 ml krema

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu (tarife nazaran hazırlayalım)
  • 100 ml krema
  • Beyaz çikolata 60 gr

Profiterol Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için suyu, yağı, tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca unu ek edip karıştırarak hamur elde edelim.
  3. Ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
  4. Kreması için tereyağ ve krema hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirelim.
  5. Daha sonra ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
  6. Üzeri kabuk tutmaması için ortada karıştıralım.
  7. Soğuyunca 100 ml krema ekleyip karıştıralım soğuyan hamura birer yumurta ekleyip mikser ile çırpalım.
  8. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye cevizden küçük olacak biçimde yerleştirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 -45 dakika kadar, birinci 30 dakikada fırının kapağını açmadan pişirelim ( açarsak hamurlar söner) pişen hamurları soğumaya bırakalım.
  10. Çikolata sosunu tarife nazaran hazırlayalım. Ilıyınca krema ekleyip çırpalım. Hamurları bıçak ile kesip ortasına krema ek edelim.
  11. Üzerine çikolata sos döküp buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun 🤤.

Profiterol Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tatlı Çörek
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Mısır Unlu Kaşarlı Kaşık Dökmesi
Fırında Domates Soslu Köfte
Spoonful
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası
Hdabla | © 2025 |