Profiterol Tam Ölçülü

Profiterol Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağ yada margarin
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
Ara kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 ml krema
Çikolata sosu için;
- 1 paket hazır çikolata sosu (tarife nazaran hazırlayalım)
- 100 ml krema
- Beyaz çikolata 60 gr
Profiterol Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için suyu, yağı, tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca unu ek edip karıştırarak hamur elde edelim.
- Ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Kreması için tereyağ ve krema hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirelim.
- Daha sonra ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
- Üzeri kabuk tutmaması için ortada karıştıralım.
- Soğuyunca 100 ml krema ekleyip karıştıralım soğuyan hamura birer yumurta ekleyip mikser ile çırpalım.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye cevizden küçük olacak biçimde yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 -45 dakika kadar, birinci 30 dakikada fırının kapağını açmadan pişirelim ( açarsak hamurlar söner) pişen hamurları soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosunu tarife nazaran hazırlayalım. Ilıyınca krema ekleyip çırpalım. Hamurları bıçak ile kesip ortasına krema ek edelim.
- Üzerine çikolata sos döküp buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun 🤤.
Profiterol Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













