Patatesli Rulo Börek

Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 adet kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu ve susam

Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyalım, dörde bölüp tencereye su ve tuz ekleyip haşlayalım.
  2. Soğanı tereyağında kavuralım.
  3. Haşlanan patatesi ezip soğanla karıştıralım.
  4. Üzerine pulbiber ve karabiber ekleyelim.
  5. Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
  6. Öncelikle bir yufkayı açalım.
  7. Üzerine sostan gezdirip, patateştende eşit halde dağıtıp ikinci yufkayi serelim.
  8. Bu formda 4 yufkayida yapalım.
  9. En son yufkayada sos ve patates ekleyip, karşılıklı iki kenarı düz olacak halde keselim.
  10. Kenardan çıkan kesimleri da yufkaların üzerine dağıtalım.
  11. Yufkayı fotoğraftaki üzere yarıya kadar saralım.
  12. Bıçakla keselim.
  13. Yufkanın kalan öteki yarısını da birebir halde saralım.
  14. Sardığımız böreği birer parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizelim.
  15. Üzerine yoğurt ve yumurta sosunu karıştırıp sürelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not; bu böreği birgün evvelden hazırlayıp, streçleyip, buzdolabında bekletebilir ve sonraki gün taze pişirebilirsiniz.

Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kestane
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Mayasız Şipşak Poğaça
Mercimek Köftesi (Vegan)
Diyet Kabak Tarifi ( Akşam Öğünü İçin)
Tavada Su Böreği
Hdabla | © 2025 |