Mayasız Şipşak Poğaça

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta birinin sarısını üstüne ayır
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 4-4.5 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez (olmasada olur)
Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki teremyağın içine yumurta yoğurt ve sıvı yağını katıp karıştırıyoruz,.
- Kalan bütün materyalleri ek edip güzelce yoğuruyoruz, mandalinadan az küçük bezeler yapıp elimizle yuvarlak açıyoruz, rendelediğimiz beyaz peyniri ek edip kapatıyoruz yuvarlayıp tepsiye alıyoruz, makas yada bıçakla çizik atıyoruz.
- Üzerine (yapmasanızda olur) ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ve pekmezi katıp karıştırıyoruz,.
- Üzerine sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












