Mayasız Şipşak Poğaça

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta birinin sarısını üstüne ayır
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4-4.5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez (olmasada olur)

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki teremyağın içine yumurta yoğurt ve sıvı yağını katıp karıştırıyoruz,.
  2. Kalan bütün materyalleri ek edip güzelce yoğuruyoruz, mandalinadan az küçük bezeler yapıp elimizle yuvarlak açıyoruz, rendelediğimiz beyaz peyniri ek edip kapatıyoruz yuvarlayıp tepsiye alıyoruz, makas yada bıçakla çizik atıyoruz.
  3. Üzerine (yapmasanızda olur) ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ve pekmezi katıp karıştırıyoruz,.
  4. Üzerine sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zebra Kek
Alinazik
Dereotlu Poğaça
Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari
Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz)
Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |