Yaz Türlüsü

Yaz Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 3 adet soğan (doğranmış)
  • 5 adet patates (iri doğranmış)
  • 2 adet kabak (iri doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zerzevat tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su

Yaz Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye az ölçüde zeytinyağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından kapya biberleri ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun.
  3. İri doğranmış patatesleri ek edip yavaşça kavurun.
  4. Salçayı, ezilmiş sarımsağı, haşlanmış nohutu ve kabakları ekleyin.
  5. Baharatları serpin, üzerine kaynar su ekleyin (sebzelerin üzerini azıcık geçecek kadar).
  6. Sebzeler hafif canlı kalacak formda, orta ateşte pişirin.
  7. Servis öncesi yemeğin suyunu kıvamlı olacak halde ayarlayın.

Yaz Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Çilekli Turta
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası
Muzlu Çikolatalı Browni
Ayva Reçeli
Güllaç
Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |