Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası

Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bal kabağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Yarım su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Üzerinin süslemesi için;
- Krema
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balkabaklarını evvelce ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tencere de yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz, sarımsağı ve rendelenmiş havucu ekleyin.
- Biraz daha kavurup yarım kaşık kadar tereyağ ve unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcak su ve et suyu varsa ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
- Hazır olan balkabağını kaşık yardımı ile sıyırıp tencereye ekliyoruz.
- Sonrasında blenderdan geçirip çok az sütümüzü ve baharatlarını ekleyip servis ediyoruz.
- Ben krema ve file badem kullandım servis için file bademde çok yakışıyor tercihe bağlı yapanlara afiyet olsun.
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






