Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası

Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Yarım su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Üzerinin süslemesi için;

  • Krema

Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle balkabaklarını evvelce ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  2. Ayrı bir tencere de yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz, sarımsağı ve rendelenmiş havucu ekleyin.
  3. Biraz daha kavurup yarım kaşık kadar tereyağ ve unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sıcak su ve et suyu varsa ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
  5. Hazır olan balkabağını kaşık yardımı ile sıyırıp tencereye ekliyoruz.
  6. Sonrasında blenderdan geçirip çok az sütümüzü ve baharatlarını ekleyip servis ediyoruz.
  7. Ben krema ve file badem kullandım servis için file bademde çok yakışıyor tercihe bağlı yapanlara afiyet olsun.

Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avcı Böreği
Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)
Doğum Günü Pastası
Limonlu Enfes Sünger Kek
Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |