Karamelize Şerbetli Revani
Karamelize Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 kabartma tozu ve vanilya
- Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetten başlayalım.
- Şekeri tencereye alalım ve eriyene kadar orta ateşte eritelim.
- Daha sonra sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim lakin birinci bardağı dökerken çok dikkat edin buharı yakmasın.
- Suyu döktükten sonra katılaşacak daha sonra eriyecektir eriyene kadar karıştırın sonra altını kapatın.
- Diğer bi yandan harcımızı yapalım.
- Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpalım daha sonra sırasıyla yağ, yoğurt, süt, irmik koyup karıştıralım.
- Kabartma tozu ve vanilin de eklenir.
- Son olarak unu ekleyip karıştırın ve yağlanmış tepsiye harcımızı dökelim.
- 180° de ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım 🙂
- Piştikten sonra şerbetle buluşturalım.
- Dilerseniz üstünü krem şanti ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🙂
Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








