Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 fiske tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet iri soğan
  • 2 biber ve 1 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı kekik ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı nane

Üzerine;

  • 1 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 2 su bardağı kadar sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı salça

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları pijama formunda soyarak dikey bir çizgi ile ortadan uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Üzerine fırça yardımıyla yağ sürüp patlıcanları fırında 180 derecede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. O sırada soğanları yeterlice kavurup üzerine kıymayı ekliyoruz.
  4. Kıyma topak kalmasın diye kaşıkla karıştırıyoruz.
  5. İçine biber ve domatesi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz üzerine en son salça ve baharatları ekleyerek biraz daha pişirip dinlenmeye alıyoruz.
  6. Patlıcanların ortasına çatal yardımıyla kesik çizgilerden bastırıp kıyma için yer açıyoruz.
  7. Kıymayı yerleştirdikten sonra domatesleri ve biberleri ayrıyeten söğüş doğrayıp üzerine süslüyoruz.
  8. Son olarak üzerine salçayı biraz kavurup sıcak su ekleyip ocakta birkaç dk kaynatıp bir sos hazırlıyoruz ve patlıcanlara döküyoruz.
  9. Fırına tekrar atıp 150* de 15 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Mis Gibi Hamsi
Çeşm-i Nigar Çorbası
Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu
Benekli Rulo Pasta
Akışkan Nutellalı Muffin
Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan)
Hdabla | © 2025 |