Biber Turşusu

Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yeşil kıl biber ( ben bahçemizden topladığımız acı tatlı karışık biberlerle yaptım)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı iri tuz
  • Kaynar su
  • Bolca sarımsak

Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberlerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Kavanozumuzun en altına biraz sarımsak koyuyoruz ve üstüne biberleri sıkıca boşluk kalmayacak biçimde diziyoruz.
  3. Biraz biber doldurduktan sonra tekrar sarımsak koyuyoruz ve üstüne yeniden biberlerimizi sıkı bir biçimde diziyoruz. Kavanozumuzu doldurana kadar bu döngüde devam ediyoruz ve en son üstüne iri tuzumuzu koyuyoruz.
  4. Üstüne bir çay bardağı sirkemizi döküyoruz ve sonrasında kaynar suyumuzu ekliyoruz.
  5. En değerli kısım kavanozumuz hava almayacak biçimde kapağını kapatmak ve bunu kapağı kavanoza yerleştirip 3 geri 1 ileri olacak biçimde güzelce sıkıyoruz ve kapatıyoruz.
  6. 1 haftaya yakın karanlık bir yerde beklettikten sonra turşumuz hazır.Afiyet olsunn.

Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Sote
Kumpir
Köfteli Bezelye Yemeği
Annemin Dilimi Pastası
Tavuklu Bezelye Yemeği
Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |