Biber Turşusu
Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yeşil kıl biber ( ben bahçemizden topladığımız acı tatlı karışık biberlerle yaptım)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı iri tuz
- Kaynar su
- Bolca sarımsak
Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberlerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Kavanozumuzun en altına biraz sarımsak koyuyoruz ve üstüne biberleri sıkıca boşluk kalmayacak biçimde diziyoruz.
- Biraz biber doldurduktan sonra tekrar sarımsak koyuyoruz ve üstüne yeniden biberlerimizi sıkı bir biçimde diziyoruz. Kavanozumuzu doldurana kadar bu döngüde devam ediyoruz ve en son üstüne iri tuzumuzu koyuyoruz.
- Üstüne bir çay bardağı sirkemizi döküyoruz ve sonrasında kaynar suyumuzu ekliyoruz.
- En değerli kısım kavanozumuz hava almayacak biçimde kapağını kapatmak ve bunu kapağı kavanoza yerleştirip 3 geri 1 ileri olacak biçimde güzelce sıkıyoruz ve kapatıyoruz.
- 1 haftaya yakın karanlık bir yerde beklettikten sonra turşumuz hazır.Afiyet olsunn.
Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








