Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 bardak süt ( nişastayı açmak için)
- 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzlece yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ek edelim.
- Orta ateşte pirinçler kabarıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Nişastayı bir kasede sütle açalım.
- Pişen pirinçin üzerine 1 litre sütü ve vanilyayı ekleyip 15 dakika kadar pişirelim.
- Ardından şekeri ve nişastayıda ekleyip bi 10 dakika daha yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Pişen sütlacımızı uygun fırın kaplarına alıp tepsiye dizelim kapların yarısına kadar tepsinin içine su koyalım.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sütlaçlarımız biraz soğuduktan sonra dolaba kaldırıp iki saat kadar dinlendirlerim.
- Servis etmeden evvel üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsuuuun😊.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






