Evde Pratik Peynirli Pide Tarifi

Evde Pratik Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 silme tatlı kaşığı şeker

İçi için;

  • Peynir
  • Sucuk

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Evde Pratik Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, kuru maya, toz şeker, tuz, sıvı yağı bir kaba alıp saydığım gereçleri içine koyup karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olmalı.
  3. Güzelce yoğurduktan sonra, üzerine pak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin hamuru.
  4. Hamurumuzun havasını alalım ve küçük beze haline getirelim, 15 dk dinlendirelim.
  5. Hamurumuzu birazcık yağla açalım uzun bir formda açalım ve yağladığımız tepsiye alalım ve içine peynirini dağıtalım.
  6. Yanlarından biraz katlayarak üzerine sucuk ekleyelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelce ısıtılmış 180c -190 fırında 20 dk pişirelim.
  8. Altını üstünü denetim edikten sonra fırından çıkartıp üzerini pak bir bezle örtüp 5 dk bekletin pideniz yumuşak olur, benim yaptığım tanımdan 20 âdet çıkıyor.

Evde Pratik Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Baklava
Soslu Patates Salatası (Videolu)
Portakallı Anne Kurabiyesi
Çok Pratik Sütlü İrmikli Tatlı
Efsane Çıtır Tavuk Kanatları
Elmalı Turşu
Hdabla | © 2025 |