Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet)

Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu

İç harcı için :

  • 250 gram beyaz peynir
  • Biraz maydanoz ( isteğe bağlı)

Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosunu hazırlamak için derin bir kasenin içine yumurta,süt,sıvı yağ,tuz ve maden suyunu koyarak karıştıralım.
  2. Daha sonra 3 adet yufkayı üst üste koyalım.
  3. Bir tarafı başka tarafın üzerine koyup tekrar katlayıp üçgen haline gelince rulo formu yaparak bıçak yardımıyla şerit halinde ince ince keselim. ( görseldeki gibi).
  4. Büyük uzunluk kare borcamı yağlayıp yufkanın hür kısmını borcama tatalım ve hazırlamış olduğumuz sosun bir kısmını sürelim.
  5. Arasına iç harcımız peynir karışımını katalım ve üzerine geri kalan yufkaları koyarak kalan sosumuzu gezdirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede böreğimizin üzeri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız börekleri biraz ılınınca dilimleyip servis edelim.

Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Cevizli Kurabiye
Enfes Sufle
Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar
Mozaik Kek
Toga Çorbası
Hdabla | © 2025 |