Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet)
Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 şişe maden suyu
İç harcı için :
- 250 gram beyaz peynir
- Biraz maydanoz ( isteğe bağlı)
Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosunu hazırlamak için derin bir kasenin içine yumurta,süt,sıvı yağ,tuz ve maden suyunu koyarak karıştıralım.
- Daha sonra 3 adet yufkayı üst üste koyalım.
- Bir tarafı başka tarafın üzerine koyup tekrar katlayıp üçgen haline gelince rulo formu yaparak bıçak yardımıyla şerit halinde ince ince keselim. ( görseldeki gibi).
- Büyük uzunluk kare borcamı yağlayıp yufkanın hür kısmını borcama tatalım ve hazırlamış olduğumuz sosun bir kısmını sürelim.
- Arasına iç harcımız peynir karışımını katalım ve üzerine geri kalan yufkaları koyarak kalan sosumuzu gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede böreğimizin üzeri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız börekleri biraz ılınınca dilimleyip servis edelim.
Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















