Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek

Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1-2 tatlı elma (kabuklu, ince dilimlenmiş)
  • Elmaların üzerine serpmek için 1-2 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı tarçın (ben kullanmadım)

1 bardak ölçüsü olarak 200 ml olan su bardağı kullandım

Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kaba alın. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyin, kısa bir mühlet daha çırpın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  4. Spatula yahut düşük süratte mikserle karıştırın.
  5. Rendelenmiş havuç (kekinizin sulu kalmaması için havuçların suyunu kesinlikle elinizle sıkın) ve çekilmiş cevizleri harca ekleyerek spatula ile yavaşça karıştırın.
  6. Kek kalıbınızı margarin yahut katı yağ ile uygunca yağlayın. (sıvı yağ kullanmayın, yapışmayı önlemek için katı yağ koşul. ).
  7. Hazırladığınız harcı kek kalıbına dökün. Hava kabarcıklarını çıkarmak için kalıbı birkaç defa yavaşça tezgaha vurun.
  8. İnce dilimlediğiniz elma dilimlerini kek harcının üzerine yerleştirin. Elmaların üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
  9. Önceden ısıttığınız fırında, 170-180 derecede fansız ayarda yaklaşık 50 dakika pişirin. (kürdan yahut bıçak yardımı ile pişip pişmediğini denetim edin. ).
  10. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin ve akabinde dilimleyerek servis edin.

Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Kıymalı Yumurta
Karabuğday Ve Mısır Unlu Poğaça
Kahve Çekirdeği Kurabiyesi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Tavada Katmer
Zeytin Böreği
Hdabla | © 2025 |