Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek

Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 1-2 tatlı elma (kabuklu, ince dilimlenmiş)
- Elmaların üzerine serpmek için 1-2 yemek kaşığı şeker
- İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı tarçın (ben kullanmadım)
1 bardak ölçüsü olarak 200 ml olan su bardağı kullandım
Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri geniş bir kaba alın. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin, kısa bir mühlet daha çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
- Spatula yahut düşük süratte mikserle karıştırın.
- Rendelenmiş havuç (kekinizin sulu kalmaması için havuçların suyunu kesinlikle elinizle sıkın) ve çekilmiş cevizleri harca ekleyerek spatula ile yavaşça karıştırın.
- Kek kalıbınızı margarin yahut katı yağ ile uygunca yağlayın. (sıvı yağ kullanmayın, yapışmayı önlemek için katı yağ koşul. ).
- Hazırladığınız harcı kek kalıbına dökün. Hava kabarcıklarını çıkarmak için kalıbı birkaç defa yavaşça tezgaha vurun.
- İnce dilimlediğiniz elma dilimlerini kek harcının üzerine yerleştirin. Elmaların üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
- Önceden ısıttığınız fırında, 170-180 derecede fansız ayarda yaklaşık 50 dakika pişirin. (kürdan yahut bıçak yardımı ile pişip pişmediğini denetim edin. ).
- Kekinizi fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin ve akabinde dilimleyerek servis edin.
Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






