Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tarifi
Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Pirinçlerini haşlamak için;
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
Fırın sütlaç için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın sütlaç için öncelikle bol suda yıkadığınız pirinçleri;bir tencerede,2 su bardağı suyu ekleyip çekene kadar karıştırın.
- Soğuk süt ve toz şekeri farklı bir geniş tencereye alın. Bir çırpma teli ile toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
- Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyu kaldıysa süzün.
- 1-2 dk kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ek edin.
- Yumurta sarısını buğday nişastası ve 1 bardak su ilavesiyle başka bir kabın içerisine alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
- Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp süratlice karıştırın.
- Kıvam alan sütlacı ısıya sağlam porsiyonluk güveç kaplarına dökün.
- Sütlaç kaselerini derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısında gelecek formda soğuk suyu sütlaçlara değirmeden tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dk kadar pişirin.
- Sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 💙💜.
Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






