Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tarifi

Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

Pirinçlerini haşlamak için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç

Fırın sütlaç için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)

Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın sütlaç için öncelikle bol suda yıkadığınız pirinçleri;bir tencerede,2 su bardağı suyu ekleyip çekene kadar karıştırın.
  2. Soğuk süt ve toz şekeri farklı bir geniş tencereye alın. Bir çırpma teli ile toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
  4. Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyu kaldıysa süzün.
  5. 1-2 dk kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ek edin.
  6. Yumurta sarısını buğday nişastası ve 1 bardak su ilavesiyle başka bir kabın içerisine alın.
  7. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  8. Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
  9. Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp süratlice karıştırın.
  10. Kıvam alan sütlacı ısıya sağlam porsiyonluk güveç kaplarına dökün.
  11. Sütlaç kaselerini derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısında gelecek formda soğuk suyu sütlaçlara değirmeden tepsiye dökün.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dk kadar pişirin.
  13. Sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 💙💜.

Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Tatlısı
Tavada Brüksel Lahanası
Tavuklu Silor/Ziron
Waffle
İçi Dolu Omlet
Kısır
Hdabla | © 2025 |