Böğürtlenli Rulo Pasta

Böğürtlenli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Sos için;

  • 1,5 su bardağı böğürtlen
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (3 yemek kaşığı suyla açılmış )

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Böğürtlenli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için böğürtlenler, su ve şeker bir tencerede böğürtlenler uygunca yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Blenderden yahut ince elekten geçirelim.
  3. Sonrasında tekrar sos tenceresine alalım.
  4. Nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp sosun içine ek edelim.
  5. Başında bekleyip karıştıralım (nişasta topaklanmasın).
  6. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocağı kapatalım.
  7. Soğurken orta ara karıştıralım üzeri kabul tutmasın.
  8. Kek için yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım.
  9. Sarısını şekerle birlikte çırpalım beyazını farklı bir kasede köpük köpük olana kadar çırpalım.
  10. Sarılı olan karışıma ılık suyu ekleyip biraz daha karıştıralım. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatulayla karıştıralım.
  11. Yumurta beyazını üç kademede kek karışımına ekleyelim ve söndürmeden spatuyla alttan üst olacak halde karıştıralım.
  12. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcımızı dökelim ve her yerine yayalım.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. İnce olduğu için kısa müddette pişiyor dikkatli olalım.
  14. Kek 2 dakika soğuduktan sonra karşıt çevirip yağlı kağıdını çıkaralım ve rulo yapıp bekletelim.
  15. Kek soğuduğunda rulosunu açalım ve sütle ıslatalım.
  16. Kekin üzerine sosumuzu yayalım.
  17. 1 çay bardağıyla çırptığımız krem şantiyi de sosun üzerine kaşık kaşık dökerek her yerine gelmesine sağlayalım.
  18. Keki 5 eşit modüle bölelim. Birinci parçayı rulo yapalım. Servis tabağının ortasına dik bir biçimde koyalım.
  19. Diğer parçayı yaptığımız bu rulonun etrafına saralım. Kalan modülleri da birebir formda etrafına saralım.
  20. Rulo pastamız hazır. Üzerine biraz daha meyve koyarak süsleyelim.
  21. Afiyet şifa olsun 😇.

Böğürtlenli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Yağlı Köfte
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Tarhana Çorbası
Patatesli Enfes Meze (Videolu)
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |