Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çıtır kadayıfı için;
- 200 gram çiğ kadayıf
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı fındık içi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kadayıfla başlayalım kadayıfı doğrama tahtasında ince ince doğrayıp küçültelim.
- Tavaya tereyağı alıp eritelim.
- Kadayıfı ekleyip daima karıştırarak kızarana kadar kavuralım.
- Kızaran kadayıfı ocaktan alıp toz şeker ve fındık ekleyip karıştıralım.
- Muhallebisi için, krema ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
- Tekrar eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra kremasını ekleyip karıştıralım.
- Kaselere evvel kadayıp, sonra muhallebi, kadayıf muhallebi olacak halde bölüştürelim.
- En üzerine tekrar kadayıf ekleyip dilediğimiz üzere süsleyelim.
- Buzdolabında bekletelim. Soğuk servis edelim afiyet olsun 🤤.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















