Borcamda Çilekli Cheesecake
Borcamda Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 4.5 yemek kaşığı tereyağı (silme)
Ortası:
- 400 gram labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- Limon suyu
Jölesi:
- 15-20 adet kadar iri çekilmiş çilek
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 silme yemek kaşığı nişasta (ya da 2.5 yemek kaşığı un)
- 1 ve çeyrek su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Borcamda Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulaflı bisküvileri tercihen robotta uygunca toz haline getirelim.
- Tereyağını kızgın olmayacak bir sıcaklıkta eritip toz haline getirdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim ve yeterlice karıştıralım.
- Varsa borcamın tabanına yağlı kağıt sürelim yoksa tabanı tereyağıyla biraz yağladıktan sonra bisküvi ve tereyağı karışımımızı yeterlice döküp spatulayla ya da elimizle tabana eşit derecede bastırarak yayalım.
- Cheescake’in orta kısmı için pak bir kap alıp labne ve şekeri güzelce çırpalım.
- Krema ekleyip tekrar çırpalım.
- Ardından unumuzu ekleyip karıştıralım.
- Yumurtalarımızı ekleyip güzelce çırpalım.
- En son içerisine biraz limon suyu sıkıp son kere karıştıralım ve tabanına bisküvi serdiğimiz borcamımıza karışımı dökelim.
- Borcamımızı evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirdikten sonra fırının altına fırın tepsisi içinde ısıya sağlam bir kase içerisinde su koyalım ve dereceyi 150’ye getirelim. Tatlımızı 1 saat 10 dakika fırını hiç açmadan pişirelim.
- Jölesi için pak bir tencerenin içerisine 5 yemek kaşığı şeker, nişasta, çilek ve 1+ çeyrek su bardağı suyu koyup güzelce karıştıralım. En son yarım limon suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim. Kaynadığında ocakta alıp soğumaya bırakalım.
- Fırında üzeri altın sarısı rengine gelmiş olan cheesecake’i çıkarıp soğumaya bırakalım. Kek ve jöle soğduğunda jöleyi kekin üzerine dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Bir kaç saat dolapta bekleyen kekimiz yeterlice donduğunda dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun:).
Borcamda Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








