Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayır)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 pk vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetimizi hazırlamakla başlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurun bütün gereçlerini bi kaba ekleyip güzelce yoğuralım ele yapışmayan bi hamur elde edeceğiz.
- Hazırladığımız hamuru istediniz nazaran şekillendirelim daha sonra altını yağlamadan fırın kabına alalım.
- Sonra üstüne yumurta sarısı sürelim ve çatalın ucuyla şekillendirelim (isteğe bağlı) ve 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırına koyalım ortalama 30 -35 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan şekerparemizin birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim tatlıyı buzdolabında bekletelim, güzelce şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






