Sebzeli Mercimek Çorbası

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 kol kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 su bardağı ortası su ( azaltılıp çoğaltılabilir)

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çorbamızın imaline zerzevatları keserek başlayınız.
  2. Havucu küçük küçük doğrayınız.
  3. Soğanı ,domates, çok küçük doğramanıza gerek yok olağan büyüklükte doğrayınız.
  4. Kerevizlerin yalnızca yaprak kısmını doğrayınız sonra tencerenize zeytiyağını koyunuz.
  5. İçine soğanı koyup pembeleşince ye kadar kavurunuz.
  6. Salçayı ek edip 1-2 tıp çeviriniz domates.
  7. Kereviz ve havuçları ek edip hepsini karıştırınız mercimeği sudan geçiriniz.
  8. Sonra mercimeği tuzu ve suyunu ekleyiniz sebzeler ve mercimek büsbütün yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  9. Sonra blenderdan geçirip servis yapınız.

Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Kapuska
Mercimek Çorbası
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Dubai Çikolatası Tarifi
Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere)
Hdabla | © 2025 |