Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması

Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Dolma içi için:

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 1 tutam kıyılmış zahter
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek dolmalık fıstık ve kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 8 âdet orta uzunluk dolmalık biber
  • 1 âdet armut domates (kapak için)

Tencereye suyu için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim, ,yıkayalım süzelim derin bir kaba alalım.
  2. Diğer tarafta tavaya yağı koyalım, rendelenmiş soğanı ,sarımsağı koyalım, bir dk kavuralım ,sonra fıstığı ekleyip karıştıralım, kuş üzümü ekleyip karıştıralım, pirinci ek edip karıştıralım, tuz ,baharatları serpelim karıştıralım. Suyu dökelim ocağın altını fokurdayıncaya kısalım. Suyu çekene kadar pişirelimm.
  3. En son zahteri ,dereotu, maydanoz ve kuru nane yenibahar ekleyip karıştıralım. Soğuması için bir tabağa alalım.
  4. Biberlerin üst kısmı kapak biçimde keselim. İçinin çekirdeği çıkaralım. Dolma içi tatlı kaşığı ile bir parmak kalacak biçimde dolduralım. Kestiğimiz domatesi ile kapatalım. Düz bir tencereye dizelim.
  5. Yağı, suyu, tuzu karıştırıp kenarından dökelim. Üzerine bir porselen tabak kapatalım. Fokurdayincaya ocağın altını kisalim. Kısık ateşte denetim ederek bir saat pişirelim. Afiyet olsun.

Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Pasta (Videolu)
Patates Mücveri (1 Kişilik)
Kapya Biber Çorbası
Tavuk Suyuna Çorba
Huge Cookie (Büyük Kurabiye)
Börek
Hdabla | © 2025 |