Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus

Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biberyarım kilo ıspanak (veya 1 paket ıspanak_ben 450 grlık paket olarak kullandım)
  • 1 çay bardağı kuskus (arpa şehriye de olur)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı kadar su alıp haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Soğanlarımız hafif yumuşayınca içine doğradığımız yeşil biberimizi ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz. Üçünü birlikte yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  3. Ardından doğradığımız domates ve salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Salçanın çiğ kokusu çıkınca kuskusu ve suyu ekliyoruz.
  5. Kuskuslar yumuşayınca haşlanmış nohutu ekliyoruz. Ben hazır pakette satılanlardan ekledim.
  6. Yemeğimizi kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Kuskus ve nohutun yumuşaklığına nazaran ıspanağımızı ekliyoruz. Ben dondrurulmuş ıspanak kullandığım için yemek büsbütün pişince ekledim. Ispanağı ekledikten sonra bir taşım daha kaynattım.
  8. Ymeğimiz büsbütün pişince zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  9. Sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Köfte
Ev Usulü Adana
Dağılmayan Kayısı Reçeli
Browni Kurabiye
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |