Tavuk Kebabi
Tavuk Kebabi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 adet kapya biberi
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 buket maydanoz
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağından. bir parmak fazla zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız
Tavuk Kebabi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kebabınızın hazırlanışına tavuk göğsünü küçük kesimleri ayırarak başlayınız ve robottan geçiriniz sonra soğanı, sarımsağı soyunuz biberleri bir kaç modüle bölüp, hepsini birlikte robottan çektiriniz.
- Maydanozu ince ince doğrayınız.
- Uygun bir kaba robottan geçirmiş olduğunuz tavuk göğsünü ,sebzeleri ,baharatları zeytin yağını ,biber salçasını ek edip, güzelce yoğurunuz biraz cıvık oluyor olağan.
- Tepsiye yoğurmuş olduğunuz harcı döküp güzelce yayınız patates kesme aparatı ile yahut yoksa bıçakla 2 parmak genişliğinde katıyız üzerine fotoğrafta gördüğünüz üzere hal veriniz. Kuru olmaması için üzerine fırçayla yağlayınız.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayarda 1 saat a yakın kızarana kadar pişiriniz lakin dikkat edin kızarma müddeti fırından fırına değişir.
- Pişen kebabınızı ister lavaş ve salata eşliğinde yada pilavla servis yapabilirsiniz.
Not:Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Tavuk Kebabi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















