Tavuk Saç Tava
Tavuk Saç Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk but (derisiz, kemiksiz)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet domates
- 5 adet sivri biber
Ocaktan alınca;
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk Saç Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk minik kuşbaşı biçiminde doğranır. Doğranırken yağlı kısımlar saçta eritmek için ayrılır. Sarımsak rendelenir ve tuz, karabiber ile tavuklara eklenir. Ayçiçek yağı saça alınır. Üzerine tavuk yağları eklenerek kızdırılır.
- Tavuk saca alınır. Sulandırma an yüksek ateşte sotelenir. Hafif kızarmaya başlayınca orta kısım açılarak ince kıyılmış biber eklenir. 2-3 dakika birlikte sotelenir.
- Minik küpler halinde doğranmış domates tavukların üzerine yayılır. Birkaç dakika beklenir, karıştırılır ve domatesler çok pişmeden ocaktan alınır.
- Son olarak üzerine kimyon ,pul biber ve kekik eklenir. Kokoreç tadında tavuk saç hazır. Keyifli ekmek banmalar ☺️ afiyet olsun ❣️
Tavuk Saç Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















