Tavuk Saç Tava

Tavuk Saç Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but (derisiz, kemiksiz)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet domates
  • 5 adet sivri biber

Ocaktan alınca;

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Tavuk Saç Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk minik kuşbaşı biçiminde doğranır. Doğranırken yağlı kısımlar saçta eritmek için ayrılır. Sarımsak rendelenir ve tuz, karabiber ile tavuklara eklenir. Ayçiçek yağı saça alınır. Üzerine tavuk yağları eklenerek kızdırılır.
  2. Tavuk saca alınır. Sulandırma an yüksek ateşte sotelenir. Hafif kızarmaya başlayınca orta kısım açılarak ince kıyılmış biber eklenir. 2-3 dakika birlikte sotelenir.
  3. Minik küpler halinde doğranmış domates tavukların üzerine yayılır. Birkaç dakika beklenir, karıştırılır ve domatesler çok pişmeden ocaktan alınır.
  4. Son olarak üzerine kimyon ,pul biber ve kekik eklenir. Kokoreç tadında tavuk saç hazır. Keyifli ekmek banmalar ☺️ afiyet olsun ❣️

Tavuk Saç Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karışık Sebze (Sağlık Deposu)
Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Tepside Köfte (Çok Kolay Ve Lezzetli)
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |