Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı
Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı İçin Malzemeler
- Yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından 1 parmak az pilavlık bulgur
- 1 adet yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- 3.5 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için;
- Yarım demet maydanoz
Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını ve tereyağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve marine olana kadar kavuralım.
- Biberi ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Şehriyeyi ek edelim hafif kavuralım.
- Bulguru ve pirinci süzgeç ile sudan geçirelim. Ek edelim kavuralım.
- Biber salçası ek edelim. Baharatı ve tuzunu alalım, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Kaynamış olan suyu ek edelim.
- Tuzunu tekrar denetim edelim, evvel su tekrar kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken pilavın üzerine pak bir bez yahut havlu kağıt örtelim. 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















