Güveçte Tartolet Tarifi

Güveçte Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı ve ya margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme olmasın un
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kremşanti

Üzeri için;

  • Orman meyveleri

Güveçte Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; gereçleri uygun bir kapta hepsini tıpkı anda kaba alarak yoğurdum. Kurabiye hamuru olacak ne sert ne çok yumuşak.
  2. Hamuru dinlenmeye bıraktım. O sırada kreması için kuru materyalleri tencereye alıp karıştırdım. Daha sonra sütü ekledim. Ocağa aldım karıştırarak pişirdim ve kremayı soğumaya bıraktım.
  3. Küçük güveçlerin içini tereyağı ile yağladım yağladığım güveçlere biraz un serpiştirdim. Hamuru 6 eşit modüle ayırdım. Güveçlerin içinde hal verdim. 180 derece ısınan fırında 25 dk da pişti. Soğuyan kremaya en son kremşantiyi ekledim mikserle karıştırdım ve sıkma torbasına aldım.
  4. Güveçten çıkarttığım tartoletleri uygun bir sunumluğa aldım ve kremalarını içine sıktım. Üstünede meyveleri yerleştirdim. Siz kendi zevkinize nazaran diğer meyvelerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Güveçte Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardakta Kolay Tiramisu
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Etli Pilav Tabağı
Sebzeli Pirinç Tavası
Midyeli Pilav
Portakallı Ve Yulaflı Kek
Hdabla | © 2025 |