Güveçte Tartolet Tarifi
Güveçte Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı ve ya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme olmasın un
- 1 yemek kaşığı silme nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kremşanti
Üzeri için;
- Orman meyveleri
Güveçte Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; gereçleri uygun bir kapta hepsini tıpkı anda kaba alarak yoğurdum. Kurabiye hamuru olacak ne sert ne çok yumuşak.
- Hamuru dinlenmeye bıraktım. O sırada kreması için kuru materyalleri tencereye alıp karıştırdım. Daha sonra sütü ekledim. Ocağa aldım karıştırarak pişirdim ve kremayı soğumaya bıraktım.
- Küçük güveçlerin içini tereyağı ile yağladım yağladığım güveçlere biraz un serpiştirdim. Hamuru 6 eşit modüle ayırdım. Güveçlerin içinde hal verdim. 180 derece ısınan fırında 25 dk da pişti. Soğuyan kremaya en son kremşantiyi ekledim mikserle karıştırdım ve sıkma torbasına aldım.
- Güveçten çıkarttığım tartoletleri uygun bir sunumluğa aldım ve kremalarını içine sıktım. Üstünede meyveleri yerleştirdim. Siz kendi zevkinize nazaran diğer meyvelerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Güveçte Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















