Portakallı Ve Yulaflı Kek

Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 1 bardak yulaf
  • Yarım kase ceviz
  • 5/6 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı yulaf unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ ( herhangi)

Fırın tepsisi için;

  • 1 çorba kaşığı yulaf

Sosu için;

  • Bir kaç kare bitter çikolata ( siyah çikolata)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 portakalın kabuklarını rendeleyelim ve portakalları sıkalım öbür bir kaseye.
  2. Yulaflı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine portakal suyunu döküp karıştıralım.
  3. 20 dk bekletelim.
  4. Cevizleri küçük küçük doğrayalım.
  5. Karışıma ekleyelim sonra şekeri ekleyeyim yulaf ununu, kabartma tozunu, hindistan cevizini hepsini güzelce karıştırın.
  6. Portakal kabuklarını ekleyelim, sıvı yağı ekleyelim.
  7. Fırına girecek olan tepsiyi yağlıyoruz.
  8. Yulaf koyuyoruz her yerine ondan sonra hazırladığımız harcı döküyoruz 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz.
  9. Bu ortada bitter çikolatayı ben mari yöntemi eritiyoruz eridikten sonra sıvı yağ ekliyoruz karıştırıyoruz, 40 dk sonra kek i fırından çıkarıp ılımasını bekliyoruz, ve çikolata da ılık olmalı üzerine gezdirmek için.

Şimdiden afiyet olsun.Hayırlı günler 👋🙂.

Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patates Salatası (Mükemmel Lezzet)
Çi Börek
5 Dakikada Tavada Tuzlu Kek (Acıkınca , Kahvaltıya Sahura Mis)
Islak Kek
Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti
Bebek Pırasa Çorbası
Hdabla | © 2025 |