Portakallı Ve Yulaflı Kek

Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet portakal
- 1 bardak yulaf
- Yarım kase ceviz
- 5/6 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ ( herhangi)
Fırın tepsisi için;
- 1 çorba kaşığı yulaf
Sosu için;
- Bir kaç kare bitter çikolata ( siyah çikolata)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 portakalın kabuklarını rendeleyelim ve portakalları sıkalım öbür bir kaseye.
- Yulaflı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine portakal suyunu döküp karıştıralım.
- 20 dk bekletelim.
- Cevizleri küçük küçük doğrayalım.
- Karışıma ekleyelim sonra şekeri ekleyeyim yulaf ununu, kabartma tozunu, hindistan cevizini hepsini güzelce karıştırın.
- Portakal kabuklarını ekleyelim, sıvı yağı ekleyelim.
- Fırına girecek olan tepsiyi yağlıyoruz.
- Yulaf koyuyoruz her yerine ondan sonra hazırladığımız harcı döküyoruz 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz.
- Bu ortada bitter çikolatayı ben mari yöntemi eritiyoruz eridikten sonra sıvı yağ ekliyoruz karıştırıyoruz, 40 dk sonra kek i fırından çıkarıp ılımasını bekliyoruz, ve çikolata da ılık olmalı üzerine gezdirmek için.
Şimdiden afiyet olsun.Hayırlı günler 👋🙂.
Portakallı Ve Yulaflı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








