Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
  • 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harç için:

  • 350 gram kadar zeytin ezmesi yada
  • 300 gram kadar ayıklanmış zeytin (ezme daha lezzetli oluyor lakin isteğe bağlı olarak da ayıklanmış zeytin de olur)

Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştır. Yağ, yumurta beyazı, tuz ve un ekleyip yumuşak hamur yoğur. Üzerini örtüp 45-60 dakika beklet.
  2. Hamurdan bezeler al, aç, zeytin ezmesi sür yahut ayıklanmış zeytin den koy rulo yap, burup biçim ver. Tepsiye diz, 15-20 dk beklet isteğe bağlı olarak. Yumurta sarısı sür, istersen susam ve çörekotu serp.
  3. 180°c fırında 20-25 dakika pişir. Yanmaması için denetim edin ve servise hazır afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊

Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Margarinsiz Tatlı Kurabiye
Şekli Şahane Mayasız Poğaça
Künefe
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Hatay Mıhlaması
Zeytinyağlı Pırasa
Hdabla | © 2025 |