Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 sıkmalık portakal
  • 1 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasa soğangil olduğu için soğan koymuyorum.
  2. Pırasaları verev halde kesiyorum evvel,zeytinyağında pırasaları kavuruyorum,5 dk kavurduktan sonra tekrar verev kestiğim havuçları ekliyorum onları da 5 dk kavuruyorum.
  3. Pirinçleri ekleyip bir tıp daha çeviriyorum.
  4. 2 portakal suyu sıkıyorum onu kavrulan harca ekliyorum, su, karabiber, tuz u koyup kapağını kapatıyorum.
  5. Kısık ateşte ortalama 20 dk pişiriyorum.

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Spagetti (En Lezzetli Şekilde)
Dereotlu Poğaça Tarifi
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Mozaik Pasta
Balkabağı Çorbası
Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta (15 Dakikada)
Hdabla | © 2025 |