Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 sıkmalık portakal
- 1 bardak su
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasa soğangil olduğu için soğan koymuyorum.
- Pırasaları verev halde kesiyorum evvel,zeytinyağında pırasaları kavuruyorum,5 dk kavurduktan sonra tekrar verev kestiğim havuçları ekliyorum onları da 5 dk kavuruyorum.
- Pirinçleri ekleyip bir tıp daha çeviriyorum.
- 2 portakal suyu sıkıyorum onu kavrulan harca ekliyorum, su, karabiber, tuz u koyup kapağını kapatıyorum.
- Kısık ateşte ortalama 20 dk pişiriyorum.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
