Kremalı Makarna
Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket penne makarna
- 1-1.5 su bardağı süt
- 1 paket krema
- Kekik
- Karabiber
- Köri
- Tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayın yahut ekleyin/çıkarın)
- Haşlamak için su
- Sıvı yağ yahut zeytinyağı ( yarım çay bardağı kadar)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya makarna ve tuz koyularak haşlamaya bırakılır.
- Makarnalar haşlanırken farklı bir tavaya soğan ve sarımsak sotelenir.
- Sotelenen soğanın üzerine 1 paket krema ek edilir, gerisinden süt ek edilerek kıvam alana kadar karıştırılır.
- Hazırlanan sosa haşlanan makarnalar ek edilir ve afiyetle yenir.
Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








