Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram (yani 1 paket) margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
İç harcı için;
- 4 orta uzunluk elma
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için elmaları rendeleyip bi tavaya alın, üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte uygunca pişirin altını kapatmaya yakın tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın düzgünce piştikten sonra biraz soğumaya bırakın.
- Hamuru için bi kaba oda sıcaklığındaki margarini alın üzerine belirttiğim ölçülerdeki üzere yoğurdu, kabartma tozunu ve pudra şekerini karıştırın en son unu eleyerek yavaşça karıştırarak ekleyin kıvam alınca hazır.
- Hamuru 8 bezeye ayırın ve çok kalın olmayacak bi formda oklava yahut merdaneyle açın ve eşit 4 yahut 6 modüle kesin içine harcı ekleyip biçim verin ve yağlı kağıt üzerine dizin benim yaptığım 2 tepsi çıktı.
- 170 derece fırında orta ara denetim ederek 25 yahut 30 dk pişirin üstü pembeleşince pişmiş demektir, piştikten sonra soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine eleyerek 2 yemek kaşığı pudra şekerini dükün ve hazır afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








