Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram (yani 1 paket) margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

İç harcı için;

  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase ceviz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için elmaları rendeleyip bi tavaya alın, üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte uygunca pişirin altını kapatmaya yakın tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın düzgünce piştikten sonra biraz soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için bi kaba oda sıcaklığındaki margarini alın üzerine belirttiğim ölçülerdeki üzere yoğurdu, kabartma tozunu ve pudra şekerini karıştırın en son unu eleyerek yavaşça karıştırarak ekleyin kıvam alınca hazır.
  3. Hamuru 8 bezeye ayırın ve çok kalın olmayacak bi formda oklava yahut merdaneyle açın ve eşit 4 yahut 6 modüle kesin içine harcı ekleyip biçim verin ve yağlı kağıt üzerine dizin benim yaptığım 2 tepsi çıktı.
  4. 170 derece fırında orta ara denetim ederek 25 yahut 30 dk pişirin üstü pembeleşince pişmiş demektir, piştikten sonra soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine eleyerek 2 yemek kaşığı pudra şekerini dükün ve hazır afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Bisküvi Topları
Fırın Sütlaç
Tencerede Köfte Patates Tarifi
El Açması Otlu Börek
Çıtır Tavuk (Orjinelinden Çok Lezzetli Ve Çıtır)
Mascarponeli Kolay Ve Nefis Cuplar
Hdabla | © 2025 |