Ezegelin Çorbası

Ezegelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
  • 6 su bardağı su (isteğe bağlı yarısı et/tavuk suyu olabilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • ½ tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (gaz yapmaması için çok âlâ olur)

Ezegelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Rengi dönünce salçaları ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
  2. Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin. Karıştırın.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısın, mercimekler uygunca yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin.
  5. Pişince istersen blenderdan geçirebilirsiniz (ama ezogelin biraz taneli kalınca daha güzeldir).
  6. Baharatları ve naneyi ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. (nane ve pul biberi farklı tavada çok az yağda kızdırıp üzerine de gezdirebilirsiniz ).

Servis önerisi: Yanına limon dilimi kesinlikle koyu.

Üzerine taze nane yaprağı da güzel olur.

Yanına bir dilim ekşi maya ekmek ya da tam buğday ekmekle mis gibi!.

Afiyet olsun. 🌷.

Ezegelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Ev Yapımı Lahmacun
Çıtır Gül Böreği
Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye
Kolay Poğaça
Domates Yatağında Şipşak Palamut
Atom Kurabiye
Hdabla | © 2025 |