Kabak Meze + Lavaş Cips
Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet küçük uzunluk kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam dereotu
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin (ben ikili kavrulmuş kullandım)
Cips için:
- Mini uzunluk 4 adet lavaş
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 kaşığının ucu ile zerdeçal
Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları fırın kabına alıp üzerlerini yağladıktan sonra fırında pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine dereotu ekleyip blenderdan geçirelim.
- Hazır olan karışım büsbütün soğuduktan sonra üzerine tahin ve süzme yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
- Lavaşları 16 modül kesip, üzerine zeytinyağı ve baharat karışımı sürelim 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Çok kısa müddette pişiyor denetimli olun.
- Servis tabağına kabak mezeyi alıp, kenar kısımlarına lavaş cipsleri dizelim.
- Üzerine biraz susamla sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















