Kabak Meze + Lavaş Cips

Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet küçük uzunluk kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam dereotu
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin (ben ikili kavrulmuş kullandım)

Cips için:

  • Mini uzunluk 4 adet lavaş
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 kaşığının ucu ile zerdeçal

Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zerzevatları fırın kabına alıp üzerlerini yağladıktan sonra fırında pişirelim.
  2. Fırından çıkardıktan sonra üzerine dereotu ekleyip blenderdan geçirelim.
  3. Hazır olan karışım büsbütün soğuduktan sonra üzerine tahin ve süzme yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
  4. Lavaşları 16 modül kesip, üzerine zeytinyağı ve baharat karışımı sürelim 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Çok kısa müddette pişiyor denetimli olun.
  5. Servis tabağına kabak mezeyi alıp, kenar kısımlarına lavaş cipsleri dizelim.
  6. Üzerine biraz susamla sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Meze + Lavaş Cips Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Reçeli
Bezelye Yemeği
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması
Köstebek Pasta
Hindistan Cevizli Kurabiye
Mini Mini Beignet
Hdabla | © 2025 |