Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi (Videolu)

Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

Sübye için;

  • Yarım çay bardağı pirinç (60 gram – kırık pirinç kullandım)
  • 1 su bardağına yakın su (150 gram yaklaşık)

Sütlaç için;

  • 1 litre süt
  • Hazırlanan sübye
  • 1 su bardağı toz şeker (165 gram – damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı pirinç (60 gram – kırık pirinç kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sübye için pirinç ve suyu bir kavanoza alarak bir gece bekletin, vaktiniz yoksa 4-5 saat de olur.
  2. Sonra içindeki su ile birlikte düzgünce blenderdan çekin.
  3. Geniş ve yayvan bir tencereye tam yağlı 1 litre sütü ekleyin ve tahta kaşıkla ortada karıtırarak kaynama noktasına getirin.
  4. Kaynama noktasına gelen sütün içerisine sübyeyi ekleyin ve karıştırın.
  5. Daha sonra içerisine sudan geçirdiğiniz kırık pirinçleri ek edip pirinçler pişene kadar ortada karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  6. Pirinçler güzelce pişip ağırlaştığında tamamdır altını kapatın ocaktan alın ve içerisine bir tatlı kaşığı tereyağ ek edip karıştırın.
  7. Isıya sağlam fırın kaplarına porsiyonlayın.
  8. Tepsi içerisine kaselerin yarısına gelecek formda su ek edin ve evvelce ısıtılmış 200-230 fırının en üst rafında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 max 25 dk pişirin.
  9. Burda ancak yalnızca üstünü yakmak bu nedenle fırının en üst ızgarasına koymak kıymetli.Eğer 25 dkda üzeri kızarmazsa çok fazla fırında tutmayıp alın aksi halde katı olabilir.
  10. Fırından çıkarttığınız oda sıcaklığına gelen gelen sütlaçları buzdolabının +4 kısmını alarak soğutun. Ve fındıkla süsleyerek servis edin.

Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoali Kerevizli Mücver
Meşhur Antakya Kısırı
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki
Fındıklı Kek
Sütlü Çiğ Börek
Supangle
Hdabla | © 2025 |