Cream Puff – Çıtır Profiterol (Videolu)

Cream Puff – Çıtır Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Çıtır bisküvi katmanı (craquelin):

  • 50 gram tereyağı
  • 60 gram toz şeker
  • 60 gram un

Hamuru (choux hamuru):

  • 80 gram tereyağı
  • 100 ml su
  • 100 ml süt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 125 gram un
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Pastacı kreması:

  • 500 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 70 gram toz şeker (5 yemek kaşığı)
  • 40 gram mısır nişastası (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin
  • 15 gram tereyağı

Cream Puff – Çıtır Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çıtır bisküvi için tüm malzemeyi yoğurup hamur haline getirin.
  2. İki yağlı kağıt ortasında ince (2-3 mm) açın.
  3. Dondurucuya atın.
  4. Sertleşince 4-5 cm çapında yuvarlaklar kesin, tekrar buzdolabına alın.
  5. Choux hamuru için tencereye süt, su, tereyağı, şeker ve tuzu koyun.
  6. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
  7. Unu tek seferde ekleyip tahta kaşıkla süratlice karıştırın.
  8. Tencereyi tekrar ocağa alıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişir (hamur toplanmalı, tencerenin tabanına yapışmamalı).
  9. Hamuru öbür bir kaba al ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.
  10. Yumurtaları teker teker ekleyerek spatula yahut tahta kaşıkla yedirin.
  11. Hamuru sıkma torbasına alın, yağlı kağıt serili tepsiye 4 cm çapında yuvarlaklar sıkın.
  12. Kabaracakları için aralıklı sıkın.
  13. Üzerlerine bisküvi disklerini yerleştirin.
  14. Önceden ısıtılmış 180°c fırında fansız olarak 30-35 dakika pişirin.
  15. Fırını erken açmayın, kabarmasını tesirler. Piştikten sonra fırını kapat, kapağını biraz arala ve 5 dakika içinde beklet ki sönmesin.
  16. Pastacı kreması için yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpın.
  17. Sütü ısıtın, azar azar karışıma ekleyerek ılıştırın.
  18. Karışımı tencereye alın, daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  19. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin, karıştırın.
  20. 5 dk soğusun, tereyağını ekleyin.
  21. Streç sinemayla temas edecek formda kapatıp soğutun.
  22. Cream puff’lar büsbütün soğuyunca altından ya da ortadan kesin.
  23. Pastacı kremasını torbaya alın, içine sıkın.
  24. İsteğe bağlı üzerlerine pudra şekeri serpin.
  25. Ben ekstra olarak içine çilek sosu da sıktım.

Cream Puff – Çıtır Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Barbun Tava
Pastaban Tiramisu
İç Pilavlı Tavuk
Profiterol (Herkes Hazır Sanacak)
Simit Poğaça
Havuç Taratorlu Kuskus
Hdabla | © 2025 |