Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet pırasa
İç materyali:
- 1 avuç kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı kırık yarma ya da bulgur, düğü vs.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nane
Pişirirken;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaların beyaz kısımları 3 modüle bölün.
- Bir tencerede sıcak su ile katları ayrılana kadar haşlayın.
- Pırasa haşlanırken iç harç hazırlayın.
- Soğanı ve kıymayı kavurup 1 yemek kaşığı salçayı ek edin.
- Pirinç ve kırık yarma ya da bulguru da ek edin ve suyunu ekleyip hafif canlı olacak formda pişirin.
- Haşlanan pırasaları teker teker katlarına ayırın.
- Pırasaları açın ve her kata iç harçtan koyup, sarın.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salça, tuz ve 2 su bardağı su karışım yapıp dökün.
- Kısık ateşte pişirin.
- Kontrollü halde pişirin, su ek edebilirsiniz üzerine.
- Pişince üzerine zeytinyağı gezdirin.Afiyet olsun 🌸.
Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







