Nohutlu Tavuk (Bekar Evi)

Nohutlu Tavuk (Bekar Evi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 parmak inceliğinde tavuk göğsü
  • Yarım adet baş soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı pul biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Serpmelik kimyon ve kekik(tercihe bağlı)

Nohutlu Tavuk (Bekar Evi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye alıp ısıtalım ,içine yarım baş soğanı küçük taneler halinde doğrayıp yumuşayana kadar kavurun ,haşlanan nohutuda soğana ekleyip karıştırıp kapağı kapatalım.
  2. Ayrı bir tabağa salça ve baharatları alıp 1 bardak ılık su ile karıştıralım.
  3. Kapağı açıp soğanlı nohuta ekleyip karıştıralım arta kalan 3 su bardağı suyuda ekleyip ocağın altını kısıp kaynatalım.
  4. Parmak kalınlıktaki tavukları küçük modüllere ayırıp nohuta katalım.
  5. Tavuk eti yenecek duruma gelene kadar yemeğimizi ocakta kaynatmaya bırakalım. Bazen karıştırmayı unutmayalım.
  6. Etler piştikten sonra, yemek az bir soğumaya bırakılır (yüksek ısıda yemek yenmez) daha sonra pilav ve yoksul salatası ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bekar meskeni pilavının tanımı için profilime göz atabilirsiniz.

Nohutlu Tavuk (Bekar Evi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye
Ayva Tatlısı
Meyve Kurusu
Tavuklu Güveç
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
El Açması Baklava
Hdabla | © 2025 |