Meyve Kurusu

Meyve Kurusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 1 adet cennet (trabzon) hurması
- 1 adet armut
- 1 su bardağı çilek vb
İnce muslin kumaş yada tülbent
Meyve Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurutmak istediğiniz meyveyi güzelce yıkayın kumaşı kalorifer peteğinizin üzerine serin dilediğiniz meyveyi ince ince dilimleyin.
- Yanan kalorifer peteğinizin üzerinde tülbentin ortasında bir gün bir gece yada 3 -4 gün bekletin dışı çıtır içi hafi nemli kuru meyveleriniz olacak, daha sonra buzdolabına kaldırın afiyet olsun 🤍
Not:Yaz günlerinde ise altı delikli bir kapta yada fırın tel ızgarası olabilir (havadar bir yerde bu süreci yapabilirsiniz 🥰
Not:Dilediğiniz meyve bilhassa konutta kalmış bozulmasın dedikleriniz den kullanabilirsiniz.
Meyve Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







