Çikolatalı Baton Pasta

Çikolatalı Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Dolgu kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 gram çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şanti

Pandispanya için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 çimlik tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı kaynar su
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemeği kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

Köpük ganaj için;

  • 200 ml krema
  • 150 gram bitter çikolata

Ara katlar için;

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Pandispanyayı ıslatmaktan için;

  • 1 su bardağı süt

Çikolatalı Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dolgu kreması için tencereye süt ,nişasta ,un, yumurta ,tozşeker alıp düzgünce karıştıralım orta ateşte kaynatıp pıt pıt atana kadar pişirelim .
  2. Daha sonra ocağı kapatalım tereyağı çikolata ve vanilyayı ekleyelim düzgünce karıştıralım öteki bir kaba alalım üzerine poşet ile kapatıp odasında yeterlice soğutalım daha sonra 1 saate kadar buzdolabına kaldıralım bu ortada pandispanyayı hazırlayalım.
  3. Pandispanya için derin bir kaba yumurtaları bir fiske tuz, beton şekeri azar azar ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ,çırparken kenarından çeyrek çay bardağı kadar kaynar suyunu da ekleyelim .
  4. Un ,vanilya, kabartma tozunu azar azar ekleyerek spatula yardımıyla kenarlardan yanlışsız karıştırarak köpüğü söndürmeden devam edelim.
  5. Ayrı küçük bir kapta kakao ve zeytinyağını düzgünce karıştıralım kek harcına ekleyelim kenarlardan gerçek köprü söndürmeden kakaoyu pandispanya hamuruna yedirelim.
  6. 27’ye 30 çapında bir fırın kabına ya da benim yaptığım üzere tatlı tepsisine yağlı kağıdı serip bir tarafını katlayıp 27 ye 30 cm ayarlayalım bu formda pandispanya hamurunu tepsiye dökelim.
  7. 170° fırında 15 dakika kadar pandispanya pişene kadar bekleyelim.
  8. Sonra fırından alalım üzerini bir bez ile örtüp ılımaya bırakalım pandispanya ılıdıktan sonra kağıdından ayıralım üç eşit uzun modüle keselim kenarlarından da pandispanyanı keserek düzeltelim (fotoğraftaki üzere bakabilirsiniz ):)).
  9. Buzdolabında 1 saat kadar bekleyen iç dolgu kremasını alalım derin bir kapta iki yemek kaşığı toz şanti ekleyip güzelce çırpalım .
  10. Dolgumuz bir kenarda beklesin köpük ganaj içinde benmari yordamı 150 gram bitter çikolatayı eritelim.
  11. Kremayı da farklı derin bir kapta krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım .
  12. Üzerine birinci sıcağa çıkan erittiğimiz çikolatayı dökelim ve yine çırpalım köpük ganajımızda hazır oda ısısında beklesin.
  13. 2 adet muzu doğrayalım pandispanyanın birini alalım üzerine soğuk süt ile ıslayalım iç dolgudan 3-4yemek kaşığı koyalım güzelce sıvayalım .
  14. Doğradığımız muzlardan ve damla çikolatadan yerleştirelim tekrar iç dolgudan üzerine sürüp ikinci pandispanyayı üzerine kapatalım .
  15. İkinci pandispanyayı da süt ile ıslayalım tekrar dolgu kreması muz ve çikolata ekleyelim tekrar iç dolgudan üzerlerini kapatalım.
  16. Son pandispanyayı da üzerine kapatıp hafifçe şöyle bir bastıralım elimizde kalan soğuk sütle düzgünce her tarafını ıslayalım öbür yanda bekleyen köpük ganajı alalım baton pastanın üzerine ve yanlarına gelişi hoş sürelim.
  17. Daha sonra hamur kesme aparatıyla köpük ganajı üstten ve yanlardan düzleyelim.
  18. Aparatı ortada temizleyip sıcak suya daldıralım ki rahat hal verelim, kenarlarını çatal yada tırtıklı aparat varsa biçim vererek uzunlamaya çekelim.
  19. Köpük ganajımız artacaktır benmari yolu ısıtalım sıkma poşetine alalım baton pastanın kenarlarına akıtarak süs yapalım.
  20. En az 2 saat buzdolabında bekletelim bir gün beklerse daha hoş olacaktır buzdolabından alınca zevkimize nazaran süsleyelim sevdiklerimizle paylaşalım 🥰🙋‍♀️ afiyet olsun 😋😋😋 deneyeceklere kolay gelsin 🌸🌸🌸.

Çikolatalı Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demirhindi Şerbeti (Harika Doğal Organik)
Tombik Lahana Sarması
Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça
Kolay Şerbetli Tatlı
Köfte (Bu Tarife Çocuklar Bayılacak)
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |