Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça

Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️150 gram margarin ya da tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı mayonez
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 yumurta beyazı
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 adet havuç
  • ️1 demet dereotu
  • ️3,5-4 su bardağı un

İçine;

  • ️Yağlı lor peyniri

Üzerine;

  • ️1 yumurta sarısı

Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dereotunu ince ince kıyalım.
  2. Havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyelim.
  3. Dereotu ve havucun suyunu kesinlikle sıkın sulu formda katmayın.
  4. Un hariç tüm materyalleri geniş bir yoğurma kabında karıştıralım.
  5. Sonrasında unu denetimli formda ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan hamur elde edelim.
  6. Hamurdan modüller kopararak içine peynir katıp biçim verelim pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  7. Yumurta sarısı sürüp evvelden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗.

Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akşam Yemeği (Menü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Tatlısı
Yulaf Ekmeği
2 Malzemeli Diyet Trabzon Hurması Puding
Tiramisu
Mini Köstebek Pasta
Çikolatalı Parçalı Kek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet