Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça

Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ️150 gram margarin ya da tereyağı
- ️1 yemek kaşığı mayonez
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️1 yumurta beyazı
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 yemek kaşığı sirke
- ️1 paket kabartma tozu
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- ️1 adet havuç
- ️1 demet dereotu
- ️3,5-4 su bardağı un
İçine;
- ️Yağlı lor peyniri
Üzerine;
- ️1 yumurta sarısı
Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dereotunu ince ince kıyalım.
- Havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyelim.
- Dereotu ve havucun suyunu kesinlikle sıkın sulu formda katmayın.
- Un hariç tüm materyalleri geniş bir yoğurma kabında karıştıralım.
- Sonrasında unu denetimli formda ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurdan modüller kopararak içine peynir katıp biçim verelim pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp evvelden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗.
Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











