Kabaklı Semizotu Yemeği

Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 1 kilo semizotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük ilikli kemik suyu (tercihe bağlı)
  • 1 küçük limon suyu
  • Yarım fincan bulgur
  • 1 fincan su

Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçlerimizi yıkıyoruz. Semizotunu süzülmesi için kenarı alıyoruz.
  2. Zeytinyağını tenceremizi alalım. Dörde böldüğümüz soğanlarımızı doğrayıp tenceremize alıp üzerine tuzumuzu ekleyip sararana kadar kavurma sürecine başlayalım.
  3. Bir adet domates kabuklarını sayıp küçük formda küp halinde doğrayalım.
  4. Sararan soğanlarımızın üzerine domateslerimizi koyup kavurma sürecine devam edelim.
  5. Kabaklarınızı dörde bölüp küp küp doğrayalım.
  6. Üzerine toz biberi limon ve bulgur ekleyip, 2 dakika kavuralım.
  7. Daha sonra bir fincan su ve kemik ilik suyumuzu ekleyip kaynamaya başlayasıya kadar bekleyelim.
  8. Süzülen semiz otlarımızı doğrayalım.
  9. Kaynayan yemeğimiz üzerine, semizotlarını ekleyelim ve kapağını kapatalım. Ispanak yemeği yapar üzere semizotuları küçültecek falan semizotularımızı ekleyelim.
  10. Semiz otları pişmeye başladıktan sonra bir defa karıştıralım. Altına güzelce kız alıp 15 20 dakika pişmesini bekleyelim.
  11. Pişen yemeğinizi ister sıcak ister soğuk servis yapabiliriz. Ben çoklukla soğuk ve üzerine yoğurt ekleyerek tüketmeyi çok seviyorum, sizlere de tavsiye ederim.

Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kömbe
Brokolili Esmer Bulgur Pilavı
Orman Meyveli Triliçe
Renkli Tırtıl Kurabiye
Tart Pasta
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Hdabla | © 2025 |