Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna

Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • Yarım paket makarna
  • 1 paket krema
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 diş sarımsak

Üzeri için isteğe nazaran;

  • 1 adet sotelenmiş kapya biber
  • Peynir rendesi

Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizledikten sonra rondoya alalım, üzerine sarımsakları ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  2. Makarnayı haşlayalım.
  3. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp üzerine patlıcanı ve tuzu ekleyip bir iki dk kadar kavuralım.
  4. Üzerine krema, karabiber ve haşladığımız makarnanın suyundanda yarım su bardağı kadar ekleyip kaynayamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynama başlayınca makarnayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp bekletmeden servis yapalım.
  6. Dilerseniz servis sırasında sotelenmiş kapya biber ve peynir rendesi eği yapabilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Bebekler İçin Doyurucu Çorba
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Tereyağlı Açık Simitler
Tuzlu Kurabiyem
Şalgam Suyu (En Doğalından)
Hdabla | © 2025 |