Mütebbel

Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk közlenmiş patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Toz biber

Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş patlıcanları ufak ufak doğrayarak yeterlice ezelim.
  2. Daha sonra patlıcanın üzerine tahin ,yoğurt, sarımsak, limon suyu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  3. Servis tabaklarını alalım ,üzerine zeytinyağı ,maydanoz ve toz biber ile süsleyelim. Afiyet olsun 🌸.

Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Pasta (Tavada Pişen Kekiyle)
Şalgam Suyu (En Doğalından)
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye
Tavuk Döner
Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Zeytinli Pofidik Ekmek
Hdabla | © 2025 |