Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4 yahut 4.5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay fincanı un ( beze yapmak yahut tezgaha yapışmasını önlemek için)

Hamuru kızartmak için;

  • Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ ( göz kararı yaptım )

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve sütü bir tencerede ısıtalım ,daha sonra yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine şeker ve mayayı ekleyerek karıştıralım.
  3. Tuz ve un ekleyerek yoğurma sürecine başlayalım ,ele yapışan bir kıvamda olacak .
  4. Daha sonra üzerine sıvı yağı gezdirip uygunca yağ her yerine gelecek halde ve süratli bir halde yoğuralım.
  5. 25-30 dk mayalanmasını bekleyelim ( hava ısısına nazaran değişir)
  6. Mayalanan hamurumuzu elimizi una bulayarak bezeleyelim (siz tezgahta açıp kesmek isterseniz tezgahı unlayın )
  7. Daha sonra alt üst unladığımız bezeleri çok ince ve kalın olmayacak formda açalım.
  8. 10 dk yer mayası yaptırdıktan sonra orta ateşte ısıttığımız yağ da hamurları kızartalım, ister ılık ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun 🥐.

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatası
Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
15 Dakikada Şekerpare Tarifi
Peynirli Poğaça
Tok Tutan Puding
Hurmalı Muhallebi (8+ Ay)
Hdabla | © 2024 |