Közde Karnıyarık (Videolu)
Közde Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
Kıyma harcı için:
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 âdet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Üzeri için: 8 adet sivri biber
- Domates dilimleri
Bardak ölçüsü 250 ml.
Közde Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcani alacalı soyalım. Yıkayıp kuruladıktan sonra bir fırça yardımı ile yağlayalım. Fırın tepsisine yerleştirelim 200° evvelce ısıtığımız fırında 30 közleyelim.
- Kıymayı tavada kavuralım üzerine sıvı yağ koyup karıştıralım. Yemeklik doğradığımız kuru soğan sivri biber domatesi sarımsağı ve salçayı baharatlarını ek edip karıştıralım. Bir çay bardağı suyunu katıp bir taşım kaynatıp ocağın üzerine indirelim.
- Közlenen patlıcanlarımızı ortadan bir bıçak yardımıyla açalım kaşıkla içerisini düzleştirip kıyma harcından koyalım. Üzerlerine biber ve domates bırakarak süreci tamamlayalım. Salça ve suyu da karıştırarak sosunu hazırlayalım yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- 200 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Yemeğimizin birinci sıcağa çıkar çıkmaz ikramı hazır yanında bulgur pilavı cacık ile afiyet olsun😋.

Közde Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















