Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)

Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Transfer Tekniği) Tanımı İçin Malzemeler

  • Ördek göğsü
  • 1 adet dilimlenmiş portakal
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 adet tatlı patates

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 portakal suyu
  • Rendelenmiş portakal kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ördek yağı

Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Transfer Tekniği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalın kabuğunu rendeleyip kenara ayırın ve suyunu sıkın.
  2. Tatlı patatesleri soyun, dilimleyin, fırın kabına yağlı kağıt serip patateslerinizi üzerine serin.
  3. Portakal dilimlerini, 3 diş sarımsağı patateslerin üzerine yerleştirin.
  4. Bir gece evvelden marine edilen ördeklerin deri kısmına çizikler atıp soğuk tavada evvel derisini kızartarak başlayın, 1 dk sonra çevirip öbür tarafını mühürleyin ve tekrar 1 dk sonra derisi altta kalacak halde ördeği kızartmaya devam edin. Her iki tarafı 5’er dk olacak formda (toplam 10 dk) tavada kızartmaya devam edin.
  5. Ördekleri patates ve portakalın yer aldığı fırın kabı üzerine derisi üste gelecek formda yerleştirin.
  6. Tavada kalan ördek yağını sosta kullanmak için kenara ayırın.
  7. Ayrı tavada evvel şekeri karamelize edin, üzerine ayırdığınız ördek yağını ekleyin, portakal suyunu, sirkeyi, acı sosunu koyup karıştırın. Sosun koyu olması için un ekleyip son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
  8. Fırın kabında yer alan tatlı patates, portakal dilimleri ve kızarmış ördek etinizin üzerinde sosunuzu gezdirin.
  9. 200 °c ısınmış fırında 30 dk pişirin.
  10. Servis ederken tatlı patatesinizi tabağın altına yerleştirip patateslerin üzerine ördek etlerini dilimleyin, en son portakal dilimlerini de etrafına ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Transfer Tekniği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Çi Börek
Mangal Lezzetli Fırında Türk Somonu
Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu
Havuçlu Pırasalı Kek
Hdabla | © 2025 |