Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet soğan (1 tanesi köfte içine)
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 2 adet defne yaprağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Üzeri için;

  • Maydanoz

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, bulgur, baharat, rendelenmiş soğan, un güzelce yoğurup minik minik köfteler haline getirin.
  2. Tencereye ince doğranmış soğan küp küp doğranmış havuç patates ekleyip, yağda çevirin bezelye ve salça ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin.
  3. Köfteleri tavada yağda çevirip yemeğe ek edip, içine 2 adet defne yaprağı ekleyin altını kısıp, pişmeye bırakın. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kekli Buz Dağı Tatlısı
Cevizli Tatlı
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye
Kaşarlı Patatesli Nefis Atıştırmalıklar
Bol Soslu Islak Kek
Taze Fasulye Kavurması
Hdabla | © 2025 |