Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr. salamura yaprak
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaprakları bi kaç saat evvelden yıkayıp suda bekletelim.
  2. Soğanları minik minik doğrayıp tencereye alalım. Bol yağda kavuralım.
  3. Ardından domates rendesi ve salçaları ekleyelim kavuralım.
  4. Pirinci, baharatları, limon tuzunu ekleyip kavuralım.
  5. 5-6 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
  6. Kısık ateşte suyunu çekip piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyunca minik doğranmış maydanozu ekleyip saralım.
  8. 1 su bardağı yağı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzunu karıştırıp sarmaların üzerine dökelim.
  9. 2 kat yaprak sererek sarmaların üstünü kapatalım.
  10. Sarmaların üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  11. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte en az 1 buçuk saat pişirelim.
  12. Sarmalar pişerken açılmaması için üzerini tabak ya da kapak ile kapatalım.
  13. Tamamen soğuyuncaya kadar yaprakların üstünü açmayalım. Açarsanız yapraklar kararabilir.

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak mı Islak Kek
Limonlu Kek
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Fırında Soslu Tavuk
Profiterol
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet