Reçelli Kek
Reçelli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzerine;
- 1 kase çilek reçeli (istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz)
Üzerine;
- Fındık kırığı
Reçelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Üzerine sıvıyağ süt ekleyip çırpalım.
- Kabartma tozu ,vanilya ve un ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış tepsiye kek harcını dökelim.
- Üzerine çilek reçelini gezdirelim.
- Üzerine kıyılmış fındık serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Reçelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







