Reçelli Kek

Reçelli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 kase çilek reçeli (istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz)

Üzerine;

  • Fındık kırığı

Reçelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
  2. Üzerine sıvıyağ süt ekleyip çırpalım.
  3. Kabartma tozu ,vanilya ve un ekleyip çırpalım.
  4. Yağlanmış tepsiye kek harcını dökelim.
  5. Üzerine çilek reçelini gezdirelim.
  6. Üzerine kıyılmış fındık serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

Reçelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Masum Börek (Videolu)
Taze Fasulye Diblesi
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
Etli Sultan Kebabı
Klasik Trileçe Tarifi
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |