Fasulye Diblesi
Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- ️Yarım kilo taze fasulye
- ️1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- ️1 soğan
- ️1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- ️1-2 adet domates
- ️Tuz
- ️Nane
- ️Pulbiber
Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte kavuralım.
- Fasulyeleri yıkayıp 1 cm genişliğinde keselim.
- Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Ardından domatesleri kesip ekleyelim.
- Sıcak su ekleyip fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı halde pişmeye bırakalım.
- Fasulyeler piştikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve baharatları ekleyelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.
Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















