Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️Yarım kilo taze fasulye
  • ️1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • ️1 soğan
  • ️1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • ️1-2 adet domates
  • ️Tuz
  • ️Nane
  • ️Pulbiber

Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte kavuralım.
  2. Fasulyeleri yıkayıp 1 cm genişliğinde keselim.
  3. Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Ardından domatesleri kesip ekleyelim.
  5. Sıcak su ekleyip fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı halde pişmeye bırakalım.
  6. Fasulyeler piştikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve baharatları ekleyelim.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.

Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Köstebek Pasta
Sigara Böreği
Cevizli Elmalı Turta
Üç Kaşık Tatlısı
Ramazan’ın Sultanı Revani
Mayasız Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |