Mayasız Simit Poğaça

Mayasız Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı kadar un

Bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Üzeri için;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Biber
  • Domates

Mayasız Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, kabartma tozu, tuz hariç yorma kabına öbür materyalleri ekleyip karıştırın.
  2. Ölçülü olarak un ve öbür materyalleri de ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  3. Mayasız bir hamur olduğu için çok un kullanmayın, hafif ele yapışan bir hamur çok daha düzgün olacaktır :).
  4. Hamuru 16 bezeye bölüp elinizle yuvarlayın.
  5. Pekmez ve suyu güzelce karıştırın hamurları evvel pekmezli suya sonra kavrulmuş susama heryerini bulayın.
  6. Poğaçaların ortasına elinizle bastırın.
  7. İç materyalinden ekleyip evvelden ısıtılmış 180° fırında güzelce pişirin. Afiyet şifa olsun.

Mayasız Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:El Açması Gül Böreği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği
Crumble Kek
Portakallı Trileçe
Tavuk Salatası Tarifi (Videolu)
Ekşili Köftesi (Palu)
Spagetti Bolonez Tarifi – Kıymalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır? (Videolu)
Hdabla | © 2025 |