Adana Kebap Tarifi
Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan ,kapya ,çarlistonu, sarımsağı ve tuzu güzelce ovuyoruz.
- Sonrasında kıymayı ve geri kaşanları ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- Tepsiye yayıp kalın kalın kesiyoruz. Ve çatalla hal veriyoruz.
- Sonra 180 derece fırında 35 dk pişirip afiyetle yiyelim.
Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










